Les Jornades de l’equilibri a INS Miquel Bosch i Jover

a Actualitat/Esports/Persones Extraordinàries

Van començar el curs 2007-2008 i, des d’aleshores, es fan cada any

La Rosa Maria Batlló, professora de ciències de l’institut d’Artés i creadora de les Jornades de l’equilibri ens explica com va començar tot.

Per què es fan les Jornades de l’Equilibri?

Perquè el Departament d’Ensenyament ens oferia una subvenció per portar activitats d’aquestes i llavors una altre professora i jo vam presentar el projecte i el van acceptar, ens van enviar diners per poder aplicar aquest projecte i a partir de llavors quan se’ns van acabar els diners els hi vam demanar a l’AMPA.

Des de quan es fan les Jornades de l’Equilibri?

Vam començar el curs 2007-2008 i des de llavors es fan cada any

Creus que als alumnes els agrada fer-les?

Home, jo penso que sí, tot i que a vegades els alumnes es queixen, perquè diuen que algunes activitats no els hi ha agradat tant com d’altres, però jo penso que en general els hi agrada fer-les.

Creus que un cop fetes poden ser útils pels alumnes?

Jo crec que sí, però hi ha alumnes que sempre et diran que no els hi ha servit de res. Però sense voler a la llarga, jo penso que si que poden servir.

Les has organitzat sempre tu?

Al principi les organitzava amb una altra professora que, malhauradament va morir l’any 2008. Després em va ajudar la Viki Serra, però no durant molt temps, i ara actualment m’ajuda la Gemma Just.

Quins tallers tries per cada grup?

Bé, ho tenim una mica classificat en el projecte que vam fer escollir. Per exemple, la sexualitat que la fem a segon, tot el que són per exemple a relacionat amb l’àmbit emocional i ioga ho fem a primer, el tema d’anorèxia i alimentació es fa a tercer, i per exemple, a quart es fan tots els cursos de RFP, i més o menys ho tenim una mica organitzat per cursos.

Com ho fas per aconseguir els tallers que hi han?

Més o menys, la meitat dels tallers són de la diputació de Barcelona i és una entitat que dóna diners als ajuntaments, i cada any rebem un catàleg de la diputació de Barcelona que llavors les triem d’allà. Moltes d’elles són gratuïtes. De vegades algun professor ens recomana alguna activitat i mirem si es pot fer.

En que et bases per organitzar-los?

Una mica amb el concepte de salut. Si mireu la pàgina web, la salut és el benestar físic i el benestar social, per tan tenim aquests tres eixos. Intentem que les activitats estiguin una mica barrejades.

Quin criteri fas servir per escollir els tallers més adequats per a cada curs?

En funció del que ens ofereix l’Ajuntament o la Diputació, i una mica per edat.

Hola! Em dic Berta, tinc 14 anys i visc a Calders. Estic estudiant 3r d’ESO a l’institut Miquel Bosch i Jover, a Artés. M’agrada escoltar música, estar amb els amics i els animals.

Hola! Me llamo Berta, tengo 14 años y vivo en Calders. Estoy estudiando 3ero de la ESO en el instituto Miquel Bosch i Jover, en Artés. Me gusta escuchar musica, estar con los amigos y los animales.

Hi! My name is Berta and I’m 14 years old. I Iive in Calders. I study 3RD ESO at INS Miquel Bosch i Jover, in Artés. I like listening music, be with my friends and the animals.