Competitivitat vs violència en el futbol

a Esports/Opinem

El dissabte 18 de gener va tenir lloc una baralla entre els equips de futbol de la categoria juvenil de l’Artés i Sant Cugat Futbol Club. En un contraatac un jugador de l’Artés va tallar la jugada amb una falta. El jugador que va rebre la falta ja estava una mica enfadat, va empentar el contrincant que havia comès la falta i,com a conseqüència, el partit va agafar una trajectòria agressiva i va acabar en una baralla. 

Per violència entenem un concepte que inclou tant l’agressió física com la verbal. Pel que fa l’agressió física, no es produeix tant en les categories superiors, però a les categories inferiors passa més sovint, com en el cas del juvenil de l’Artés. La violència verbal està més “normalitzada”. Per exemple, en molts partits es produeixen comentaris racistes, homofòbics… En definitiva, comentaris despectius sobretot per part de la grada, però també per part dels mateixos jugadors.

L’equip del Bosch i Jover Report considera que la violència a l’esport tot i ser una acció força habitual no és bona. La competitivitat és positiva però mai ha d’acabar en violència encara que en moltes ocasions el partit estigui molt disputat.

Opinem que és molt important que les imatges agressives de jugadors coneguts no es mostrin en públic, per tal d’evitar aquestes actituds negatives.

Hola! Em dic Quim Badia, tinc 14 anys i visc a Calders. Estudio 3r d'ESO a l'institut d'Artés. M'agrada jugar a futbol i també quedar amb els amics.

¡Hola! me llamo Quim Badia, tengo 14 años y vivo en Calders. Estudio 3º de ESO en el instituto de Artés. Me gusta jugar al fútbol y también quedar con los amigos.

Hello! My name is Quim Badia, I am 14 years old and I live in Calders. I study 3rd of ESO at the high school of Artés. I like play football and also meet friends.